Cultură
04 iunie 2018

Românii din Buda Mică, regiunea Cernăuți, au sărbătorit hramul bisericii din localitate

Românii din Buda Mică, regiunea Cernăuți, au sărbătorit hramul bisericii din localitate

De „Duminica Tuturor Sfinților” românii din satul Buda Mică, Ținutul Herța, regiunea Cernăuți, au sărbătorit hramul bisericii din localitate – scrie BucPress.  

La biserică s-au adunat creștinii-ortodocși, participând la un serviciu divin, oficiat de fețe bisericești din regiunea Cernăuți. În timpul ceremoniilor ortodoxe a fost  menționat rolul deosebit de important al bisericii în viața unei comunități, în viața unui sat românesc din regiunea Cernăuți.

De „Duminica Tuturor Sfinților” se lasă sec pentru Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. În această zi, sunt cinstiți toți sfinții de la începutul lumii și până astăzi, pentru a arăta sfințirea oamenilor, răspândirea Sfântului Duh.

Localitatea Buda Mică a făcut parte încă de la înființare din Principatul Moldovei. După Unirea Principatelor Române la 24 ianuarie 1859, a intrat în componența statului român. Acest teritoriu nu a făcut parte niciodată din regiunea Basarabia sau din regiunea Bucovina, ci din regiunea cunoscută astăzi sub denumirea de Ținutul Herța și care a aparținut Moldovei și apoi României, până la cel de-al doilea război mondial.

În perioada interbelică, satul Buda Mică a făcut parte din componența României, în Plasa Herța a județului Dorohoi. Pe atunci, populația era formată aproape în totalitate din români. Începând din anul 1991, satul Buda Mică face parte din raionul Herța al regiunii Cernăuți din cadrul Ucrainei independente.

BucPress


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 903

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți