Știri Cultură
11 martie 2019

Săptămâna limbii ucrainene la Complexul instructiv-educativ din Bairachi, regiunea Cernăuți

Săptămâna limbii ucrainene la Complexul instructiv-educativ din Bairachi, regiunea Cernăuți

Săptămȃna trecută, la CIE Bairachi (Mogoșești) a avut loc «Săptămȃna limbii ucrainene» și totodată a fost omagiat «Marele poet-cobzar Taras Șevcenko», potrivit unui comunicat al școlii remis BucPress.

Luni, la careul școlii, s-a deschis festiv săptămȃna limbii ucrainene, unde elevii claselor a 7,8 și a 11 au recitat poezii despre limba ucraineană, evenimentul fiind organizat de profesoara de limba și literatura ucraineană, Postevca N.I.

Marți, a fost organizată o măsură extrașcolară «În traista povestei», la care au luat parte elevii clasei a 5-B. La această măsură elevii au fost împărțiți în două echipe „Brebenoc„  și  „Mușețelul„. Ambele echipe s-au întrecut la cunoștințe. Elevii au fost menționați cu diplome.    

                                  

În aceași zi, a mai avut loc o  măsura extrașcolară pe tema «Șevcenco – scriitorul nostru din toate timpurile», unde au participat elevii clasei a 5-A, recitȃnd poezii. Măsura a fost organizată de profesoara de limba și literatura ucraineană, Muraru V.A.

Miercuri, a avut loc o oră educativă, pe tema «Mă închin ție, Tarase!», desfășurată împreună  cu elevii claselor a 7,8.

În aceeași zi, a avut loc concursul poeziilor de Taras Șevcenco pe tema «Patria mea». La acest concurs au participat elevii claselor a 3, 7,8. Clasele a 10-11-a au prezentat referate din viața și activitatea marelui scriitor Taras Șevcenco.

A avut loc o lecție deschisă  de generealazare a cunoștințelor pe tema «Adjectivul». Lecția a fost ținută în clasa a 6-a de  profesoara de limba și literatura ucraineană Muraru V.A.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 397

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate