Știri Cultură
22 mai 2017

Școala jurnalistului român, în premieră, la Cernăuți

Școala jurnalistului român, în premieră, la Cernăuți

Centrul Media BucPress (Cernăuți) și Asociația Convergențe Europene (București) organizează, pe data 26 mai 2017, prima ediție a Școlii jurnalistului român din Cernăuți - un atelier de media dedicat jurnaliștilor de limbă română din regiune. În cadrul acestui atelier, câțiva jurnaliști profesioniști din România și din Ucraina vor discuta despre cele mai bune tehnici media pentru o presă de calitate, abordând tematici adaptate presei scrise, online, radio și tv.

În urma acestui curs, organizat de Centrul Media BucPress – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina și Asociația Convergențe Europene din București, jurnaliștii vor primi un certificat de participare. Redacțiile de limbă română din regiunea Cernăuți sunt invitate să-și desemneze  reprezentanți pentru participarea la acest atelier jurnalistic.

Atelierul de media se va desfășura la Centrul  de Training din cadrul Bibliotecii Regionale „Mihailo Ivasiuk”, str. O. Kobileanska, nr. 47, etaj 3.

Speakeri și teme abordate:

Marin Gherman (BucPress) – Situația presei românești din Ucraina (Argument)

Sergiu Dan (RADOR) - Jurnalismul de agenție. Presa românească din Ucraina

Liliana Simionescu (Casa jurnalistului) -  Conținutul știrilor  (surse, documentare, etica jurnalistică)

Marius Totoianu (Transilvania Regional Business) – Mass-media – modele de business

Anca Năstase (RFI România) - Moderarea emisiunilor Radio

Stelian Muscalu (DIGI24) - Importanța presei economice

Liviu Iancu (Europunkt) - Jurnalismul cu tematică europeană pe platformele online

Potrivit organizatorilor, necesitatea desfășurării acestei școli este determinată de absența unei facultăți sau catedre de Jurnalism în limba română la Cernăuți, jurnaliștii români din Ucraina având nevoie de o informare profesionistă în ceea ce privește atât presa de limbă română, cât și cea internațională. ”Școala jurnalistului român din Cernăuți” va include mai multe serii de dezbateri și traininguri, în cadrul unor viitoare întâlniri cu ziariștii români din Ucraina, propunându-şi să devină o platformă de dialog și studiere prin care participanții cursului să obţină competențe în domeniul media.

Sunt invitați să participe la acest curs jurnaliștii de limbă română, indiferent de domeniul media în care activează. Cursul este gratuit. 

Pentru detalii și înscrieri: bucpress@hotmail.com, tel: 0680865524.

Înscrierea se face în funcție de locurile disponibile până în data de 24 mai 2017. 

BucPress


Distribuie:
Vizualizări: 423

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate