Știri Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
19 februarie 2019

Sute de mărţişoare vor fi oferite în dar cernăuţenilor în prima zi de primăvară

Sute de mărţişoare vor fi oferite în dar cernăuţenilor în prima zi de primăvară

La 1 martie 2019 Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuţi în parteneriat cu Consulatul General al României la Cernăuţi va continua derularea Proiectului „Primiţi în dar un Mărţişor”, proiect cultural menit să-i unească şi să-i apropie şi mai mult pe cernăuţeni, informează Agenţia de ştiri BucPress.

Ca şi în anii precedenţi în cadrul manifestării „Primiţi în dar un Mărţişor” un grup de elevi de la Gimnaziul nr. 6 „Alexandru cel Bun” cu predarea în limba română din centrul regional le va oferi în dar cernăuţenilor mărţişoare şi felicitări cu prilejul sosirii primăverii, felicitări,  scrise în cinci limbi (română, ucraineană, germană, polonă şi idiş), care se vorbeau odinioară în bătrâna urbe cernăuţeană.

Ideea de a derula un asemenea proiect a fost lansată de junimiştii cernăuţeni şi susţinută cu plăcere de Consulatul General al României la Cernăuţi. Amintim că acest proiect a debutat acum trei ani pe strada pietonală (Kobyleanska) din Cernăuţi, eveniment la care au fost prezenţi şi reprezentanţii instituţiei diplomatice române acreditate la Cernăuţi, membri ai comunităţii româneşti, elevi şi profesori, reprezentanţi mass-media.


În timpul unei recente întâlniri cu doamna Irina Loredana Stănculescu, Consul general al României la Cernăuţi şi cu ministrul consilier Ionel Ivan,  junimiştii cernăuţeni au fost asiguraţi că instituţia diplomatică română va susţine şi-n acest an proiectul respectiv, dar şi alte proiecte menite să promoveze valorile naţionale şi tradiţiile strămoşeşti legate de sărbătoarea Mărţişorului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 511

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate