Știri Cultură
13 septembrie 2018

Transcarpatia (Ucraina) și Voievodatul Pidkarpatski (Polonia) vor sărbători Ziua Bunei Vecinătăți

Transcarpatia (Ucraina) și Voievodatul Pidkarpatski (Polonia) vor sărbători Ziua Bunei Vecinătăți

Transcarpatia (Ucraina) și Voievodatul Pidkarpatski (Polonia) vor sărbători Ziua Bunei Vecinătăți. În zilele de 14-15 septembrie, la frontiera ucraineano-poloneză se vor desfășura Zilele Bunei Vecinătăți între Ucraina și Polonia.

Sărbătoarea, cu participarea  reprezentanților organelor de putere, instituțiilor diplomatice și consulare, ONG-urilor, mediilor de afaceri, serviciilor vamale și de frontieră, va avea loc în Transcarpatia pentru prima dată după anul 2002.

Potrivti InterRegioNews, la 14 septembrie, partea poloneză va găzdui o delegație oficială din regiunea Transcarpatia. În localitatea Lutovskaia (Voievodatul Subcarpatic) va avea loc o conferință internațională  “Zilele Bunei Vecinătăți – Întâlnire la graniță”. În cadrul evenimentului sunt prevăzute discuții privind creșterea accesibilității Carpaților și aprofundarea cooperării internaționale în cadrul programului “Polonia-Belarus-Ucraina”.

Sâmbătă, 15 septembrie, pe partea ucraineană, participanții la eveniment vor prezenta potențialul socio-economic, cultural și turistic al regiunilor. Programul va viza semnarea unor documente bilaterale importante precum – Programul Comun de Acțiune între ARS Transcarpatia (Ucraina) și Voievodatul Pidkarpatski (Polonia) și a contractului de grant în domeniul  protecției sănătății. Participanții și oaspeții evenimentului vor vizita corturile și standurile de promovare a turismului, se vor alătura la programul de concerte și divertisment, potrivit sursei citate.

Scopul Zilei Bunei Vecinătăți între Ucraina și Polonia este dezvoltarea cooperării transfrontaliere și integrării europene, crearea unui spațiu de cooperare între comunități și creșterea activității de afaceri în regiunile de frontieră.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 222

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate