Știri Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
13 februarie 2018

TVR Internaţional te invită să participi la campania Mărţişor cu dor de acasă – Împreună ducem tradiţiile mai departe

TVR Internaţional te invită să participi la campania Mărţişor cu dor de acasă – Împreună ducem tradiţiile mai departe

Pe parcursul a patru săptămâni, până pe 8 martie, românii din întreaga lume vor fi uniţi de şnurul împletit cu fir alb şi roşu, un simbol de peste 8.000 de ani, intrat recent în patrimoniul UNESCO.

Fie că anunţă venirea primăverii sau că este un simbol de dragoste, Mărţişorul rămâne o tradiţie iubită pe care campania TVRi şi TVR MOLDOVA vă invită să o păstrăm şi să o continuăm – oriunde ne-am afla.

Chiar dacă Mărţişorul există cu unele mici diferenţe de formă şi în ţări precum Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova - tradiţia românească a renaşterii naturii, a iubirii şi a vieţii are, parcă, rădăcinile cele mai adânci.

Din acest motiv, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA invită românii din întreaga lume să dăruiască mărţişoare de suflet: un gând bun, o urare, o fotografie, o scurtă înregistrare, un dor.

Fiecare se poate înregistra şi trimite gândurile pentru cineva drag din ţară sau se poate fotografia purtând un mărţişor. Echipa TVRi va avea gijă ca cele mai frumoase urări să ajungă în sufletele tuturor românilor. Vă aşteptăm pe pagina de facebook a TVR Internaţional, cu un gând bun pentru cei de acasă sau din orice alt colţ al lumii. De ziua Femeii, pe 8 martie, campania se va încheia într-o ediţie specială a emisiunii „Corespondent TVRi” moderată de Corina Dobre

Împreună, ducem tradiţiile mai departe şi dăruim bucurie, gânduri bune şi urări de suflet!

Și românii din nordul Bucovinei vor continua frumosul proiect ”Primește în dar un Mărțișor”, proiect inițiat acum un an de Liga Tineretului Român ”Junimea” din regiunea Cernăuți în parteneriat cu Consulatul General al României la Cernăuți. Astfel, în ziua de 1 martie 2018  un grup de tineri, studenţi şi elevi de la gimnaziul românesc nr. 6 din centrul regional îmbrăcaţi în haine naţionale vor împânzi strada pietonală Kobâleanska şi Piaţa Centrală, dăruindu-le cernăuţenilor două mii de mărțișoare însoțite de o felicitare simplă, scrisă în cinci limbi (română, ucraineană, germană, poloneză şi idiş), dar cu un mesaj sincer: „În această zi frumoasă primiţi în dar din partea noastră un Mărţiţor, care să vă aducă primăvară în suflet, pace şi linişte în casă, sănătate şi fericire în viaţă”.

Așadar, să dăruim împreună câte un Mărțișor celor dragi și scumpi din preajmă!


Distribuie:
Vizualizări: 467

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate