Ucrainenii din Stolniceni, Republica Moldova, s-au bucurat de vizita unei delegaţii artistice din Cernăuţi
Știri Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
02 octombrie 2017

Ucrainenii din Stolniceni, Republica Moldova, s-au bucurat de vizita unei delegaţii artistice din Cernăuţi

Ucrainenii din Stolniceni, Republica Moldova, s-au bucurat de vizita unei delegaţii artistice din Cernăuţi

Colectivul de artişti „Kozaţika berehynea”, „Colorit” şi cântăreaţa Irina Steţi din Cernăuţi au susţinut un concert în localitatea Stolniceni din raionul Edineţ,  Republica Moldova.

Aceştia au plecat în Republica Moldova la invitaţia Uniunii Ucrainenilor „Testament” din această ţară. Este deja al patrulea an consecutiv când colectivele artistice din Cernăuţi concertează în faţa ucrainenilor stabiliţi în această localitate. Deşi artiştii cernăuţeni au stat numai o singură zi în Stolniceni, ei au reuşit să le aducă localnicilor de acolo Ucraina mai aproape, notează Pogliad.ua

Potrivit  lui Mykola Şkribleak, directorul Centrului metodic de cultură al Bucovinei, asmenea călătorii de creaţie în Republica Moldova au loc din anul 2015. Iniţiativa desfăşurării unor asemenea acţiuni a venit din partea Uniunii Ucrainenilor din Republica Moldova, care activează de mai bine de 10 ani şi este cunoscută în rândul populaţiei ucrainene de acolo.

De precizat, că localitatea Stolniceni a fost înfiinaţată de către ucrainenii strămutaţi din Kelmeneţ. Prima denumire a localităţii era „Stonacialy” şi provine de la numărul celor o sută de persoane care s-au stabilit aici din localitatea Komariv, raionul Kelmeneţ, Ucraina. Ei de fapt au şi fost întemeietorii satului pur ucrainean din această ţară. Potrivit primarului localităţii amintite, ucrainenii de acolo sunt întotdeauna trataţi asemeni băştinaşilor moldoveni, îşi păstrează şi îşi dezvoltă tradiţiile şi cultura neamului.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 311

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate