Știri Cultură
14 martie 2019

Un colecționar din Cernăuți a restituit o icoană bisericii greco-catolice din regiunea Lvov

Un colecționar din Cernăuți a restituit o icoană bisericii greco-catolice din regiunea Lvov

Un colecționar din Cernăuți a procurat la unul din bazarurile de vechituri o icoană care a dispărut ceva timp în urmă dint-o biserică din regiunea Lvov. Despre aceasta informează site-ul bukpravda.ua.

Colecționarul Vitalii Droni a procurat la unul din bazarurile de vechituri din Cernăuți icoana „Pieta” care a fost furată din biserica greco-catolică „Sf. Parascheva” din satul Poverghiv, raionul Mikolaivskii, regiunea Lvov. Această icoană datează cu secolul XVII.

Icoana valoroasă a fost furată din biserica sfintei Parascheva în luna decembrie a anului 2018 și restituită în martie 2019.

„În orașul Cernăuți pe strada Zelena, unde se află un bazar de vechituri, mi s-a propus să cumpăr această icoană. Am arătat-o colegilor din Lvov, iar ei mi-au comunicat că este un obiect foarte vechi și că a fost furat din biserică. Este pentru prima dată când am avut o astfel de experiență. Imediat am decis s-o restitui bisericii”, a comunicat colecționarul Vitalii Droni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 250

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate