Știri Cultură
14 noiembrie 2016

Un grup de profesori români din regiunea Cernăuţi într-un schimb de experienţă la Chişinău

Un grup de profesori români din regiunea Cernăuţi într-un schimb de experienţă la Chişinău

Activitatea Asociaţiei Cadrelor Didcatice de Etnie Română din Ucraina devine tot mai impresionantă prin eforturile care le depun membrii organizaţiei de a-şi extinde activitatea atât în Ucraina, cât şi în România şi Republica Moldova. În perioada 12-13 noiembrie un grup de profesori de etnie română din regiunea Cernăuţi, membri ai ACDERU s-au aflat într-un schimb de experienţă în Republica Moldova. Cadrele didactice din Cernăuţi însoţite de doamna Lilia Govornean, preşedinta ACDERU  au vizitat orașul Chișinău şi mănăstirea Căpriana, comuna Boșcana (raionul Criuleni). Întâlnirile cu personalităţile marcante ale Basarabiei, între care primarul de Chişinău – Dorin Chirtoacă, redactorul-șef al revistei săptămânale educativ-cognitive și literar-artistice pentru copii și adolescenți, ce se editează la Chișinău în limba română – Ion Anton, primarul comunei Boșcana – Svetlana Racul și mulți alții, au trezit emoţii pozitive, dar şi speranţe frumoase într-o colaborare în viitor în domeniul educaţional şi nu numai.


Momentul cel mai important pentru  membrii „Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina” a fost semnarea a două protocoale de colaborare cu privire la Proiectul Operaţional Comun „Schimb de experiență transforntalieră Ucraina – Republica Moldova”, informează BucPress. 
Proiectul are ca scop realizarea de shimburi educaționale, culturale, metodologice între părțile semnatare, identificarea unor oportunități de dezvoltare a dascălilor, cunoașterea spațiilor de învățământ, descoperirea și implementarea unor măsuri pentru dezvoltarea potențialului didactic, păstrarea și promovarea culturii, tradițiilor, obiceiurilor strămoşeşti.

Potrivit participanţilor la acest schimb de experienţă, cele două zile petrecute în capitala Republicii Modlova şi nu numai, au fost foarte interesante, sperând să dea roade bogate în cadrul proiectelor care vor fi derulate pe parcursul anilor.

BucPress.eu  

 

Distribuie:
Vizualizări: 832

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate