Știri Cultură
14 noiembrie 2017

Una dintre cele cinci semifinale Eurovision România 2018 se va desfăşura la Suceava

Una dintre cele cinci semifinale Eurovision România 2018 se va desfăşura la Suceava

Concursul Eurovision din România din anul 2018 va avea, în premieră, cinci semifinale, iar una dintre acestea va fi găzduită de Suceava. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat, vineri seara, că spectacolul va avea loc la Teatrul ”Matei Vişniec” din municipiul Suceava. Primarul a apreciat că în acest fel Suceava are o foarte bună promovare pe plan naţional şi international, informează Monitorul de Suceava.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Organizatorul selecţiei naţionale pentru Eurovision este Televiziunea Română, membră a EBU, România participând la competiţia europeană din anul 1993.

Conform site-ului TVR, înscrierile pentru selecţia naţională Eurovision România 2018 încep miercuri, 15 noiembrie a.c.. În data de 22 decembrie a.c. vor fi făcuţi cunoscuţi semifinaliştii.

Semifinalele şi finala selecţiei naţionale se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2018, în şase oraşe din România, ”unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018”, se precizează pe site-ul TVR.

Numele finaliştilor vor fi anunţate la începutul lunii februarie.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele în zilele de 8 şi 10 mai şi finala în data de 12 mai. Până în acest moment, alte 18 ţări şi-au exprimat intenţia de a participa la următoarea ediţie Eurovision: Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia şi Suedia.

Potrivit sursei citate, prima ediţie a concursului a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 199

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate