Știri Cultură
Redactor: Mirela Amarie
13 aprilie 2018

Universitatea Națională din Cernăuți a pierdut o poziție în clasamentul internațional „Scopus”

Universitatea Națională din Cernăuți a pierdut o poziție în clasamentul internațional „Scopus”

Editura „URAN”, la comanda site-ului www.osvita.ua, a realizat o monitorizare științifică a subiecților activității științifice și editoriale ucrainene bazate pe indicele SciVerse Scopus, în cadrul căruia a fost realizată evaluarea instituțiilor de învățământ superior din Ucraina.

Potrivit rating-ului, cel mai mare indice din categoria „Cea mai bună dintre universitățile din Ucraina” îl deține Universitatea Națională „Taras Șevcenko” din Kiev, apoi urmează Universitatea Națională „V. Karazin” din Harkiv și Universitatea Națională „Ivan Franko” din Lviv, astfel Universitatea Națională „I. Fedkovich” din Cernăuți a fost înlăturată  de pe locul al treilea.

Rezultatele evaluării instituțiilor de învățământ superior se bazează pe indicatorii bazei de date „Scopus”, care reprezintă un instrument de urmărire a citării articolelor științifice publicate de instituția de învățământ sau de angajații acesteia. Baza de date „Scopus” indexează în mod constant mai mult de 20.000 de reviste științifice și sute de serii de cărți.

În aprilie 2018, 162 de instituții de învățământ superior din Ucraina au fost incluse în baza de date „Scopus”, mai mult cu 26 de instituții de învățământ decât în aprilie 2017.

Mirela AMARIE pentru BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 528

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate