Știri Cultură
Redactor: Mirela Amarie
15 martie 2019

Universitatea Națională din Cernăuți – printre primii trei lideri din Ucraina la capitolul numărului de lucrări științifice

Universitatea Națională din Cernăuți – printre primii trei lideri din Ucraina la capitolul numărului de lucrări științifice

Potrivit bazei de date Scopus, Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți s-a clasat pe locul trei în clasamentul general al universităților din Ucraina cu privire la citarea lucrărilor științifice.

Institutul de învățământ superior  din regiunea Cernăuți le-a depășit pe  Universitatea Națională „Ivan Franko” din  Lviv și pe Universitatea Națională „I.Mechnikov” din  Odesa.

Poziționarea  pe primele locuri în baza de date Scopus este un lucru de prestigiu atât pentru cadrele universitare, cât și pentru universități, deoarece Scopus este cea mai mare bază de date abstractă din lume cu abilitatea de a urmări referirea științifică a publicațiilor și cea mai renumită resursă pentru literatura de specialitate.

Cifrele obținute sunt principalele criterii pentru granturi internaționale pentru cercetare și dezvoltare în comun, deci un motivator foarte puternic pentru dezvoltarea științei în regiunea  Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 237

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate