Știri Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
15 februarie 2019

Universitatea Națională din Ujgorod găzduiește școala de iarnă norvegiano-ucraineană 2019

Universitatea Națională din Ujgorod găzduiește școala de iarnă norvegiano-ucraineană 2019

Printre participanți se numără studenții de la Universitatea Națională din Ujgorod și Institutul Politehnic din Kiev, lectori, precum și profesori din Norvegia, Franța, Germania.

Școala de iarnă se concentrează pe aspecte de analiză stocastică, teoria probabilităților și subiecte conexe. În program nu sunt incluse doar studii, ci și divertisment și excursii în oraș și în afara acestuia.

Printre participanți – studenți de la Universitatea Națională din Kiev „Institutul Politehnic din Kiev”, conferențiari  și profesori din Norvegia, Franța și Germania.

„Acesta este al patrulea eveniment în cadrul cooperării norvegiano-ucrainene în domeniul educației matematice, și suntem încântați de faptul, că universitatea noastră a aderat la ea”, a declarat prorectorul instituției ujgorodenene,  Igor Korol. „În primul rând, școala de iarnă este valoroasă  prin faptul că aici își  împărtășesc  ultimele cercetări în domeniul de care se preocupă cei mai buni specialiști. În timpul evenimentului  profesorii străini și cei autohtoni  vor prezenta rapoarte științifice, ceea ce prezintă un fel de  mini-curs pentru studenții participanți. Iar  profesorii vor afla  despre recentele succese  înregistrate direct de la surse”, a spus profesorul.

Limba în care  se  țin  lecțiile și  evenimentele organizate în școala de iară este engleza, dar  nu e vorba numai de schimbul de experiență și crearea de contacte între centrele de studii, dar și o oportunitate extraordinară pentru studenții noștri de a-și  perfecționa  cunoștințele  de engleză, a terminologiei în domeniu, potrivit cadrelor didactice de la Ujgorod.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 183

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate