Știri Cultură
19 mai 2017

Zilele Literaturii Române de la Chișinău inspiră optimism - cartea românească va avea cititori și mâine

Zilele Literaturii Române de la Chișinău inspiră optimism - cartea românească va avea cititori și mâine

În R.Moldova se desfășoară a III-a ediție a Zilelor Literaturii Române. Până pe 19 mai cititorii au ocazia să se întâlnească cu scriitori importanţi de pe ambele maluri ale Prutului – informează RFI România.

Lansări de carte, conferințe, lecturi publice, sesiuni de autografe și dezbateri au loc atât în capitală, cât și la Cahul și Bălți. La Chișinău s-a desfășurat conferința „Canonul generațiilor. Ce rămâne și cum alegem de Dan Coman, Emilian Galaicu-Păun, Radu Vancu, autori ai antologiilor Cartier de colecție (B. Fundoianu, Ilarie Voronca, Alexandru Mușina).

La Liceul ”Spiru Haret” din capitala Moldovei, unde s-a desfășurat conferința ”Canonul generațiilor”, sala a fost arhiplină. Zeci de elevi, dar și simpli cititori au venit să-i asculte pe scriitorii Emilian Galaicu-Păun din R.Moldova și Radu Vancu din România, dar și pe directorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu.

 Radu Vancu a prezentat câteva antologii, scoase de editura Cartier. Deși sunt interesați de literatură și evenimente culturale, tinerii din România și  R.Moldova au nevoie totuși de o ”infrastructură culturală care să favorizeze și mai mult acest consum”, a comentat pentru RFI, scriitorul român Radu Vancu.”Jumătate din județele României nu au o librărie serioasă, nu au infrastructura minimală și atunci este o formă de ipocrizie să-i acuzăm pe tineri că nu citesc, dacă noi nu le creăm această infrastructură. Dimpotrivă, peste tot unde au fost create librării, centre de evenimente culturale, tinerii au fost prezenți, au o foame de cultură extraordinară”.

Pentru prima dată la Zilele Literaturii Române participă scriitoarea Eli Bădică de la București. ”Este minunat ceea ce se întâmplă în aceste zile pentru că așa putem să ajungem către public și să venim în întâmpinarea promovării lecturii. Evenimentele de până acum au fost foarte interesante, pline de discuții vii și tot felul de dezbateri. Avem nevoie de astfel de evenimente din ce în ce mai mult”, a comunicat Eli Bădică.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 251

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate