Știri Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
22 iunie 2018

Ziua universală a iei românești - marcată la Consulatul General al României la Cernăuți (VIDEO)

Ziua universală a iei românești - marcată la Consulatul General al României la Cernăuți (VIDEO)

La Cernăuți a fost vernisată expoziția ”Cămașa tradițională cu altiță”, eveniment organizat de Muzeul Bucovinei din Suceava în parteneriat cu Consulatul General al României la Cernăuți.  Această expoziție a avut loc în cadrul manifestărilor de promovare a patrimoniului cultural național al românilor de pretutindeni, Muzeul Bucovinei marcând astfel împreună cu românii din Cernăuți  Ziua Universală a Iei românești.

La inaugurarea expoziției au participat în mare parte elevi din diferite localități ale regiunii Cernăuți, însoțiți de dascălii lor și părinții acestora, profesori universitari, reprezentanți ai asociațiilor culturale și ai presei românești din Nordul Bucovinei.

Expoziția a avut loc ca urmare a colaborării instituționale între Consulatul General al României în Cernăuți și Muzeul Bucovinei, prin parteneriatul de susținere a proiectelor culturale dedicate obiceiurilor și tradițiilor populare românești.

Agenția BucPress din Cernăuți a realizat un reportaj video de la acest eveniment.

BucPress

Material video
La Cernăuți a fost marcată Ziua universală a iei românești printr-o expoziție realizată de Muzeul Bucovinei din Suceava. Reportaj video realizat de Mariana Struț și Vitalie Zâgrea.

Distribuie:
Vizualizări: 955

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate