Știri Economie
02 noiembrie 2017

Acordul moldo-ucrainean privind controlul în comun la frontieră, aprobat de Guvernul de la Chişinău

Acordul moldo-ucrainean privind controlul în comun la frontieră, aprobat de Guvernul de la Chişinău

Guvernul a aprobat miercuri, 1 noiembrie, Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Ucrainei privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor şi obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.  

Potrivit informaţiei adevarul.md, controlul în comun va fi aplicat la toate punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, atât în cazul transportului auto, cât şi a celui feroviar.  Acest fapt este menit să eficientizeze interacţiunea instituţiilor cu funcţii de control la frontieră din cele două state şi va facilita traficul de persoane şi de mărfuri. Acordul privind controlul în comun la frontiera moldo-ucraineană a fost semnat în cadrul vizitei oficiale din 6 octombrie curent a premierului Ucrainei, Volodimir Groisman, în Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova și cei din Ucraina vor patrula în comun de-a lungul frontierei de stat. Potrvit unei informaţii difuzate de Radio Chişinău, guvernul a aprobat la 1 noiembrie curent inițierea negocierilor pentru încheierea unui protocol în acest sens. Echipele mixte vor patrula pe o zonă de 10 km de la linia de frontieră pe teritoriului ambelor state. Prin patrularea comună la frontiera de stat, autoritățile vor să combată contrabanda și migrația ilegală. 

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 350

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate