Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
10 august 2018

Administrația Regională de Stat Cernauți și Banca „PrivatBank” au semnat un memorandum de cooperare în domeniul agriculturii

Administrația Regională de Stat Cernauți și Banca „PrivatBank” au semnat un memorandum de cooperare în domeniul agriculturii

În anul 2018, Guvernul a alocat mai mult de 6 miliarde de grivne pentru sprijinul agriculturii. Programul de compensare este disponibil pentru întreprinderile mici și mijlocii din sectorul agrar – informează BucPress.

„Programele agricole, susținute în prezent, permit întreprinderilor mici și mijlocii să strângă fonduri pentru extinderea producției, investițiilor în agricultură și creșterea producției”, a afirmat Ludmila Fedircic, șef al Departamentului de Economie, Finanțe, Investiții și Dezvoltare Rurală al Departamentului de Dezvoltare Agricolă al Administrației regionale de stat Cernăuți.

În data de 9 august, curent, PrivatBank a semnat un Memorandum privind cooperarea în agricultură cu Administrația Regională de Stat Cernăuți.

În opinia Ludmilei Fedircic semnarea acestui document va oferi ocazia de a atrage noi investiții în sfera agrară.

„Procedura simplificată de depunere a documentelor și abordările inovatoare în furnizarea de servicii permite clienților noștri să obțină cu ușurință suportul financiar necesar atât de la stat, cât și de la bancă”, a declarat Evghen Mahovikov, director al filialei  PrivatBank din Cernăuți.

Compensații pot fi obținute pentru achiziționarea de echipamente, sprijin pentru creșterea animalelor, construcția și reconstrucția fermelor, achiziționarea de semințe etc.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate programele de împrumut „AgroKUB” și „Agrisezon”, precum și un program de leasing financiar al echipamentelor.

Programul fără credit ipotecar „AhroKUB”  și obținerea de capital de lucru „Agrisezon”, finanțarea pentru achiziționarea îngrășămintelor și echipamentelor, programe de leasing - resurse financiare utilizate deja de reprezentanții sferei agrare din regiunea Cernăuți.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 1100

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate