Știri Economie
09 mai 2017

Angajatorii din Cernăuți constată o criză a forței de muncă

Angajatorii din Cernăuți constată o criză a forței de muncă

Patronii din regiunea Cernăuți susțin că în momentul de față tot mai greu găsesc angajați. Din păcate, angajatorii nu pot oferi salarii foarte mari pe fondalul înghețării și / sau descreșterii veniturilor reale ale entităților economice pe care le reprezintă. Locuitorii regiunii Cernăuți nu cad de acord să fie angajați în câmpul muncii cu un salariu ceva mai mare decât cel minim pe economie. Este vorba atât de brațele de muncă calificate, cât și de cele necalificate  - analizează piaţa regională a forţei de muncă din Cernăuţi platforma Transilvania Regional Business.

Multe entități economice, în special IMM-urile, sunt la marginea falimentului în urma majorării salariului minim pe economie, care a însemnat majorarea costurilor și a taxelor.

Reprezentanții IMM-urilor susțin că veniturile reale ale întreprinderilor lor nu au crescut, însă costurile de producție s-au triplat. Paradoxul este următorul: serviciul de angajare în câmpul muncii informează că pentru un loc vacant de muncă „luptă” 6 persoane fără de serviciu, în realitate, însă, a apărut o criză a forței de muncă, a persoanelor care nu sunt de acord să muncească pentru un salariu mic.

Criza forței de muncă este explicată prin nedorința ucrainenilor de „a munci degeaba”.

Articolul poate fi citit integral pe Transilvania Regional Business 

 

Distribuie:
Vizualizări: 196

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate