Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
08 august 2018

Antreprenorii și bibliotecarii herțeni au discutat corelația dintre economie, business și bibliotecă

Antreprenorii și bibliotecarii herțeni au discutat corelația dintre economie, business și bibliotecă

În economia de piață, întreprinderile mici și mijlocii au efecte benefice pentru sistemul economic prin rolurile pe care le îndeplinesc. Unul dintre ele este crearea de locuri de muncă, care contribuie la stabilitatea socială a zonei.

Despre rolul și importanța economiei în viața noastră și în activitatea unei instituții culturale s-a discutat în data de 6 august, 2018, la seminarul raional „Economie. Business. Bibliotecă”, care a avut loc în incinta bibliotecii din satul Târnauca, raionul Herța, regiunea Cernăuți - informează Agenția BucPres.

„În această activitate sunt utilizate numeroase și variate resurse de informații ale bibliotecii. În primul rând, fondul de carte. De asemenea, în obținerea informațiilor necesare se poate utiliza aparatul de referință și bibliografie a bibliotecii, cataloage, diverse baze de date, reviste și jurnale, informații vizuale cu elemente de publicitate etc.”, a afirmat Elena Mihai, directorul Sistemului centralizat de biblioteci Herța.

Biblioteca joacă un rol important în furnizarea de informații oamenilor de afaceri, agricultorilor, antreprenorilor ș.a. Pe lângă această temă, pe parcursul evenimentului, au fost discutate următoarele subiecte:

  1. Strategia de dezvoltare economică a raionului Herța: realizări și perspective;
  2.  Factori de dezvoltare rurală - afaceri mici și mijlocii;
  3. Găsește și dezvoltă propria afacere;
  4. Economie. Business. Antreprenoriatul: aspecte juridice;
  5. Afacerea în familie - o formulă de succes;
  6. Rolul bibliotecii în educația economică a comunității .

Maria Dovgani, șef-adjunct al Bibliotecii Regionale „M.Ivasiuk” din Cernăuți le-a vorbit celor prezenți în sală despre importanța și modul de implicare a bibliotecilor din regiunea Cernăuți  în activitatea afacerilor locale, dar și despre beneficiile și dezavantajele unei colaborări dintre întreprinzător și bibliotecar.

Satul Târnauca se poate mândri cu  oameni  iscusiți în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii. La  seminar au fost prezenți doi antreprenori: Petru Gheorghiu și Alina Scripcaru, care au  vorbit atât despre  plăcerea de a face ceva util societății, cât și despre dificultățile cu care se confruntă tot mai des.  De exemplu, deficitul de resurse umane specializate și accesul limitat la soluţiile de finanţare şi consultanţă pe care le au întreprinzătorii locali.  

În  opinia lui Petru Gheorghiu sunt necesare programe guvernamentale de susţinere a antreprenorilor debutanţi, care să pună la dispoziţie fonduri substanţiale pentru cei care sunt la început de drum cu o afacere.

De asemenea,  bibliotecarii celorlalte filiale ale sistemului centralizat de biblioteci Herța au vorbit despre influența afacerilor locale asupra activității bibliotecii sătești, despre experiența obținută de-a lungul anilor în acest domeniu și despre eforturile depuse pentru obținerea unor rezultate fructuoase.

Mirela Amarie pentru Agenția BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 1215

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate