Știri Economie
06 noiembrie 2017

Au fost numite motivele refuzului colaborării unei firmei înregistrate în Insula Man cu compania lui Poroșenko

Au fost numite motivele refuzului colaborării unei firmei înregistrate în Insula Man cu compania lui Poroșenko

Casa de avocatură Appleby, o firmă de avocatură în Insula Man* a refuzat colaborarea cu avocații firmei ucrainene “Avellum”, care reprezintă interesele lui Petro Poroşenko. Acest lucru se menționează în emisiunea televizată de investigaţie “Info.Cercetări”, transmite facenews.

Firma din Ucraina intenționa să creeze o structură offshore a Corporaţiei Roshen, dar potrivit sursei citate, colaboraea cu şeful statului ucrainean a fost riscantă. În luna august al anului 2014, avocații firmei ucrainene „Avellum“ au solicitat consultanţa firmei panameze Mossack Fonseca, cu ajutorul căreea avocații ucraineni au creat structura planificată. Ulterior, proiectul “Panama Papers” a devenit subiectul izbucnirii scandalului despre uriaşul evazionism fiscal.

Vom reaminti că un nou lot de documente confidenţiale ce au ajuns în posesia jurnaliştilor dezvăluie modul în care averile din toată lumea sunt ascunse în paradisuri fiscale. Reporterii din Consorțiul Internațional al jurnaliştilor de investigaţie au cercetat aproximativ 13,4 milioane de documente secrete şi au dezvăluit noi scheme de evaziune fiscală din partea unor politicieni de rang înalt. Rezultatele investigației, intitulate “Documentele paradisului fiscal” au fost publicate pe 5 noiembrie. Potrivit reporterilor şi unor calcule ale economiştilor, oligarhii din întreaga lume şi-au ascuns în paradisuri fiscale offshore 7,9 trilioane de euro. În plus, potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung, corporațiile transnaţioanle transferă anual 600 de miliarde de euro către paradisuri fiscale  în 19 țări insulare ale lumii şi nu plătesc nici un fel de taxe, inclusiv în Insulele Cook, Insulele Bermude şi Malta.

*Insula Man este o insulă dependentă a Coroanei Britanice, situată în Marea Irlandei, între Irlanda și Anglia. Insula nu este parte nici din Regatul Unit și nici din Uniunea Europeană. Insula a fost folosită ca lagăr de internare a cetățenilor străini în timpul celor două războaie mondiale 1914-18 și 1939-45.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 311

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate