Știri Economie
12 iunie 2018

Banca Naţională a Ucrainei: Măsuri suplimentare pentru întărirea grivnei

Banca Naţională a Ucrainei: Măsuri suplimentare pentru întărirea grivnei

“În ţară este posibilă o evoluţie a balanţei de plăţi în termeni reali prin stimularea producţiei interne şi a creşterii exporturilor”, a declarat  preşedintele Băncii Naţionale a Ucrainei (BNU), Iakiv Smolii, citat de serviciul de presă al  respectivei instituţii financiare.

Potrivit lui Smolii, creşterea economică va întări şi grivna ucraineană. "Situaţia balanţei de plăţi nu poate fi îmbunătăţită prin manipularea cifrelor cu ajutorul cursului de schimb al grivnei, ci prin creşterea reală a producției interne și creşterii exporturilor", a subliniat preşedintele Băncii Naţionale a Ucrainei.

Smolii a remarcat faptul că reformele structurale sunt, prin urmare, importante pentru creșterea economică, inclusiv pentru atragerea capitalului pe termen lung în Ucraina, iar pentru înregistrarea unui progres în această privinţă e nesară o reformă a sistemului juridic.

"Creşterea standardelor de viaţă şi a calităţii vieţii este, bineînțeles, bună, dar un trai decent sau mai bun decât decent ar trebui să ne ofere veniturile reale din economia naţională", a completat Smolii. În opinia preşedintelui Băncii Naţionale a Ucrainei: “Pentru dezvoltarea sănătoasă a economiei inflaţia trebuie ţinută sub control şi doar astfel de măsuri ne va permite să atragem în ţară investitori strategici  sau resurse băneşti pe termen lung”.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 238

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate