Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
03 ianuarie 2019

Banca Națională a Ucrainei a permis schimbul valutei în bancomate și terminale

Banca Națională a Ucrainei a permis schimbul valutei în bancomate și terminale

În Ucraina, de la 1  ianuarie 2019, au  intrat în vigoare noi reguli pentru tranzacțiile de schimb valutar, și anume de a efectua schimbul valutar  prin intermediul dispozitivelor  de plată: bancomate și terminale.

Informația ne-a survenit de la de serviciul de presă al Băncii Naționale a Ucrainei.

„Pentru aplicarea unor noi cerințe referitoare la funcționarea  registrului  operațiunilor de plată în timpul schimbului valutar prin intermediul dispozitivelor de plată și întocmirea  documentelor de decontare corespunzătoare PPO, chitanțe și bonuri de  la ATM-uri, instituțiilor  financiare li s-a  acordat o perioadă de tranziție de șase luni ... efectuarea  tranzacțiilor  valutare în conformitate cu noile norme  va începe de la 1 ianuarie 2019”, se menționează în informație.

În special, autoritatea de reglementare oferă băncilor și instituțiilor financiare posibilitatea de a efectua tranzacții de schimb valutar prin intermediul dispozitivelor de plată.

După  ce vor fi finalizate de către instituțiile amintite software,  persoanele fizice vor putea nu numai vinde, ci, de asemenea, cumpăra valută străină în numerar, prin intermediul acestor dispozitive.

Începând cu 2 ianuarie 2019, nici una din instituțiile bancare  n-a anunțat despre prestarea unui nou tip de servicii – cumpărarea  valutei  la ATM-uri și terminale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 225

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate