Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
26 ianuarie 2018

Benzina va deveni și mai scumpă în Ucraina

Benzina va deveni și mai scumpă în Ucraina

Potrivit vicepreședintelui Băncii Naționale a Ucrainei (BNU) Dmytro Sologub, prețul benzinei în Ucraina va continua să crească – informează BucPress.

„Creșterea prețurilor la benzină va continua. Anul trecut, prețurile la combustibili au crescut semnificativ în a doua jumătate a anului, datorată creșterii prețurilor mondiale și din cauza creșterii cursului valutar al dolarului”, a declarat vicepreședintele BNU.

El a explicat că, atunci când prețul mondial pentru petrol sau dolarul crește față de grivnă,  practic instantaneu aceasta afectează prețurile interne pentru benzină.

„Am întrebat participanții de pe piață: de ce prețurile nu scad după scăderea prețului mondial sau atunci când grivna este întărită? Această asimetrie, nimeni nu ne-a putut explica și cred că este vorba de legea antitrust”, a afirmat Sogolov.

Vă reamintim că, combustibilul diesel și benzina au început să crească la preț din luna septembrie a anului 2017. În perioada de 7 septembrie - 23 ianuarie, costul mediu al benzinei A-92 a crescut cu 5,54 UAH / litru, A-95 - cu 5,53 UAH / litru, A-95 + - cu 5,58 UAH / litru, iar motorina  - 6.02 UAH / litru.

La benzinăriile segmentului de preț superior în această perioadă, prețurile la combustibili au crescut cu o medie de 5-6 UAH / litru, în segmentul de preț mai mic - cu 4-5 UAH / litru.

La începutul anului 2018, ucrainenii s-au confruntat încă o dată cu o creștere accentuată a prețurilor la benzină. În plus față de creșterea prețurilor la petrol, costul  combustibilului este influențat de devalorizarea grivnei. Până la sfârșitul lunii februarie benzină A-95 va ajunge la 35 grivne pe litru, prezic experții din domeniu.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 846

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate