Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 decembrie 2018

Castelele din Transcarpatia ar putea fi renovate cu ajutorul unei instituții comunale special create

Castelele din Transcarpatia ar putea fi renovate cu ajutorul unei instituții comunale special create

Instituția comunală va contribui la  implementarea măsurilor de conservare, restaurare, cercetare a castelelor din Transcarpatia.  Acest lucru a fost discutat în cadrul unei reuniuni a Comisiei permanente  pentru educație, știință, cultură, spiritualitate, politică pentru tânăra generație, cultură fizică, sport, minorități și politica informațională a Radei Regionale Transcarpatia, comunică serviciul de presă al organului reprezentativ regional, citat de corespondentul BucPress.

Oksana Babunych, directorul Departamentului de Cultură al Administrației Regionale de stat din Transcarpatia  a subliniat necesitatea unor măsuri prioritare de conservare a castelelor din Transcarpatia. Primul este castelul Nevytsky, datat  din secolul al XIV-lea, situat în satul Kamyanytsia din raionul  Ujgorod, care constituie proprietate  comunală a regiunii. Pentru a pune în aplicare conservarea, restaurarea, cercetarea  castelului, organizarea de excursii pe teritoriul lui, este necesară crearea unei instituții comunale "Castelele  din Transcarpatia".

Mai târziu, în noua instituție comunală vor putea  fi incluse alte castele  din regiune care nu au un proprietar prestabilit sau proprietarii nu-l pot menține în stare bună. Membrii comisiei au notificat  monumentele  arhitecturale, care ar trebui luate imediat în considerare. În special a fost vorba despre castelele  din evul mediu: castelul din or. Hust, unde, conform legendei a fost încarcerat Vlad Țepeș timp de un an de regale Ungariei, cele din  satele: Kvasovo, Dovghe, Korolevo.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 346

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate