Știri Economie
07 decembrie 2017

CERNĂUŢI-SUCEAVA: reactivarea Euroregiunii „Prutul de Sus”

CERNĂUŢI-SUCEAVA: reactivarea Euroregiunii „Prutul de Sus”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur s-a întâlnit, recent, la Palatul Administrativ din Suceava, cu o delegaţie din regiunea Cernăuţi, condusă de preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ion Muntean, informează crai nou

Principalul scop al întâlnirii a fost transmiterea, de fondatorul COK/ FNAC, structură asociativă naţională de producţie şi prestări servicii agricole şi în turism, prima de acest tip din Ucraina, Andrei Gordiciuk, a intenţiei de cooperare cu judeţul Suceava în domeniul agricol. Acesta a spus că este interesat de cooperarea cu entităţi organizatorice din judeţul Suceava, care activează în domeniul agricol, în vederea procesării materiilor prime.

Preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ion Muntean, a precizat că, în contextul reformelor care se realizează în Ucraina în perspectiva integrării în Uniunea Europeană, în regiunea Cernăuţi a fost constituită Agenţia pentru Dezvoltare Regională, prin care se vor derula fonduri europene pentru proiecte de dezvoltare regională.

Ca urmare a propunerilor făcute de Gheorghe Flutur, s-a convenit organizarea unei întâlniri de lucru la care să participe reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ şi Industrie din Suceava şi Cernăuţi, ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Asociaţiei „Produs în Bucovina”, alături de oameni de afaceri care activează în domeniul procesării produselor agricole, pentru discuţii aplicate în ceea ce priveşte concretizarea unei cooperări în acest domeniu.

Totodată, s-a convenit iniţierea demersurilor pentru reactivarea euroregiunii „Prutul de Sus”, dar şi realizarea unui schimb de experienţă cu experţi de la ADR Nord-Est din România.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 470

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate