Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
05 aprilie 2019

Cernăuțenii au plătit impozite militare în valoare de 48 de milioane grivne

Cernăuțenii au plătit impozite militare în valoare de 48 de milioane grivne

Potrivit Direcției Principale a Serviciului Fiscal de Stat al Ucrainei din regiunea Cernăuți, în primul trimestru al anului 2019, contribuabilii din regiune au plătit 48 de milioane de grivne pentru a sprijini armata ucraineană.

În comparație cu aceeași perioadă a anului 2018 au fost plătite 40,7 milioane de UAH pentru nevoile armatei.  

Potrivit șefului departamentului fiscal al regiunii, Vitaliy Shpak, pentru a schimba „pierderea bugetară”, se acordă multă atenție înlăturării din umbră a veniturilor pe care unii cernăuțeni le primesc în plicuri, deoarece taxa militară este plătită din veniturile plătite legal. De asemenea, oficialul atrage atenția oamenilor de afaceri și a publicului asupra faptului că plata „salariilor în plicuri”, printre alți factori negativi, împiedică procesul de reformare a Forțelor Armate ale Ucrainei.

În ceea ce privește colectarea impozitelor în 2019, Legea Ucrainei din 28 decembrie 2014 nr. 71-VIII privind introducerea modificărilor la Codul fiscal al Ucrainei și a anumitor legi ale Ucrainei (privind reforma fiscală) adunarea unei taxe militare a fost continuată până la intrarea în vigoare a deciziei Radei Supreme a Ucrainei privind finalizarea reformei Forțelor Armate ale Ucrainei.

Vă reamintim că, perceperea taxei militare pentru reforma Forțelor Armate din Ucraina a fost introdusă la 3 august 2014. Ca și în anii precedenți, rata „impozitului pe armată” este de 1,5% din obiectul impozitării. Plătitorii sunt persoane fizice atât rezidenți, cât  și nerezidenți care obțin venituri în Ucraina. Responsabili pentru întreținerea (acumularea) și plata (transferul) impozitului militar la buget sunt angajatorii care plătesc venituri sub formă de salarii în favoarea contribuabilului și agenții fiscali - pentru alte venituri impozabile provenite de la surse de origine din Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 350

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate