Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
10 aprilie 2018

Compania de stat „Ukrenergo” a început o dispută cu Rusia pentru pierderi de active în Crimeea anexată

Compania de stat „Ukrenergo” a început o dispută cu Rusia pentru pierderi de active în Crimeea anexată

Compania de stat „Ukrenergo”, operatorul Sistemului Energetic Unit al Ucrainei, a înmânat părții rusești o notificare oficială în scris a unui litigiu de investiții privind activele companiei în Crimeea, a anunțat pe pagina sa de Facebook directorul companiei Vsevolod Kovalchuk.

„Cu câteva zile în urmă, „Ukrenergo” a înmânat rușilor o notificare scrisă oficială a unui litigiu de investiții asupra activelor companiei noastre din Crimeea. Plicurile au fost primite de ministrul de externe Serghei Lavrov, ministrul finanțelor Anton Siluanov, ministrul justiției Oleksandr Konovalov, premierul Dmitri Medvedev și președintele rus Vladimir Putin”, a scris Kovalchuk.

Kovalchuk a spus că dacă compania nu poate rezolva această chestiune pe cale pașnică până la sfârșitul lunii septembrie, „Ukrenergo” va intenta împotriva Rusiei un proces la Curtea Internațională de Arbitraj de la Haga.

„Procesul nostru nu se referă doar la proprietate pe care am pierdut-o din cauza anexării peninsulei, ci și a veniturilor pe care nu le-am primit în urma acestei pierderi. Nu putem să închidem ochii și să trăim mai departe ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic. La urma urmei, numai rețeaua noastră de energie din Crimeea costă aproximativ 1 miliard de dolari. Sunt  mii de linii electrice, zeci de stații electrice și multe altele, ca să nu mai vorbim de două pensiuni, unde lucrătorii companiei făceau diverse tratamente, proceduri și consultații medicale”, a adăugat directorul „Ukrenergo”.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 256

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate