Economie
Redactor: Elvira Chilaru
19 august 2019

Comunităților teritoriale transcarpatice li se vor acorda 21 de milioane grivne subvenții pentru dezvoltarea social-economică

Comunităților teritoriale transcarpatice li se vor acorda 21 de milioane grivne subvenții pentru dezvoltarea social-economică

Primul ministru al Ucrainei a cerut Ministerului Finanțelor să accelereze procesul de alocare a acestui suport financiar.

În cadrul ședinței guvernamentale, prim-ministrul Groisman a însărcinat Ministerul Finanțelor să direcționeze subvențiile către comunitățile teritoriale unite în lunile august-septembrie pentru dezvoltarea social-economică, în conformitate cu Decretul Cabinetului de Miniștri aprobat în data de 10 iulie curent privind ”Alocarea subvențiilor de la bugetul de stat către bugetele  locale în  2019 pentru implementarea măsurilor ce vizează dezvoltarea social-economică a unor teritorii aparte".

Astfel, comunitățile locale din Transcarpatia vor primi în perioada respectivă 21mln 705mii 431 de  grivne. De cele mai mari subvenții financiare va beneficia raionul Rahiv – 4mln  825mii 431 grivne, fondurile bănești fiind însușite la reparațiile capitale ale grădiniței din satul  Kostylivka, școala din Dobrykivka, clădirea școlii medii din satul românesc Apșa de Mijloc,  iluminatul  stradal din satele Lughi, Yasinya, Kvassî și o serie de alte obiecte. Raionul  Mucacevo va obține 4 milioane grivne,  majoritatea vor fi eșalonate  pentru reparațiile și recondiționarea drumurilor, inclusiv Chinadiiovo-Kuceava cu acces în satul Babichi - (1mln 500 mii grivne). Lista completă a subvențiilor poate fi găsită pe site-ul oficial al Guvernului.

Înainte de ședința Guvernului, Asociația orașelor ucrainene a făcut un apel către premierul Ucrainei pentru a solicita Ministerului Finanțelor să accelereze procesul de subvenționare de la bugetul de stat către bugetele locale pentru implementarea măsurilor pentru dezvoltarea social-economică a comunităților, întrucât tergiversarea transferării  sumei de a 2,5 miliarde de grivne subvenții (inclusiv 1,4 miliarde grivne în sprijinul orașelor mici și orășelelor) are un impact negativ asupra implementării măsurilor de dezvoltare socială și economică a comunităților locale, prin menținerea riscului de neînsușire a fondurilor de subvenții de către comunitățile teritoriale până la sfârșitul anului fiscal curent, informează portalul  Zakarpattea on-line.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 176

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți