Știri Economie
Redactor: Marin Gherman
12 martie 2018

Coridorul Marea Baltică-Marea Neagră – proiect susținut de preşedinţii consiliilor regionale Cernăuţi, Suceava și Lvov

Coridorul Marea Baltică-Marea Neagră – proiect susținut de preşedinţii consiliilor regionale Cernăuţi, Suceava și Lvov

Preşedinţii consiliilor regionale ucrainene Lvov şi Cernăuţi şi al celui judeţean Suceava au convenit să demareze activitatea pe grupuri de lucru pentru realizarea drumului rapid nord-sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, cu finanţare europeană, a anunţat duminică şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur.

Potrivit AGERPRES, el a spus că a avut o întâlnire de lucru la Consiliul Judeţean (CJ) Suceava pe teme ale cooperării transfrontaliere cu o delegaţie din Ucraina, din care au făcut parte preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ion Muntean, şi preşedintele Consiliului Regional Lvov, Oleksandr Hanushchyn. Principalul subiect abordat de Flutur a fost continuarea şi accentuarea demersurilor pentru realizarea drumului rapid pe coridorul nord-sud prin estul Carpaţilor, de la Marea Baltică la Marea Neagră prin Lvov-Cernăuţi-Siret-Suceava-Paşcani-Bacău-Focşani, continuare spre Bucureşti.

„Vom aborda toate căile şi toate instrumentele financiare posibile, ne vom adresa instituţiilor europene pentru a obţine fonduri, inclusiv prin mecanismele cooperării în Carpaţi. (...) A fost o întâlnire foarte bună. Am propus realizarea de parteneriate şi proiecte comune între localităţi din judeţul Suceava şi din Ucraina, pentru a accesa fonduri. Ca noutate, pe lângă fondurile alocate în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ucraina 2014-2020, se pot accesa granturi acordate de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. De săptămâna viitoare se va trece la activitatea pe grupuri de lucru”, a spus Flutur, citat de Agerpres, informația fiind preluată de Radio Cernăuți.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 512

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate