Economie
Redactor: Mirela Amarie
22 iunie 2018

De la 1 iulie va crește suma asistenței sociale de stat în Ucraina

De la  1 iulie va crește suma asistenței sociale de stat în Ucraina

De la începutul lunii iulie, minimul de subzistență pe persoană va ajunge la suma de 1 777 UAH pe lună. În consecință, va crește și mărimea asistenței sociale de stat.

Ajutor pentru familiile cu venituri mici
Valoarea prestațiilor sociale precizate este definită ca diferența dintre minimul de existență pentru familie și venitul mediu lunar brut pentru ultimele 6 luni care preced luna cererii de numire, dar această sumă nu poate depăși 75% din minimul de existență pentru familie. De la  1 iulie pentru a determina valoarea asistenței în funcție de categoria de persoane din familia cu venituri mici este:

- pentru persoanele apte de muncă - 386.61 UAH (până la 1 ianuarie 2018 - 370,02 UAH);
- pentru persoanele care și-au pierdut capacitatea de a lucra și persoanele cu handicap – 1 435 UAH (înainte - 1373 grn.);
- pentru copii sub 6 ani - 1325.15 UAH (1268,20 UAH);
  - pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani - 1652.40 UAH (1581 UAH);
- pentru copiii de la vârsta de 18 ani - 23 de ani, în cazul în care fac studii cu frecvență - 1564.85 UAH (1431.40 UAH).

Ajutor în legătură cu sarcina și nașterea
Volumul de îngrijire pentru persoanele neînregistrate la centrul de ocupare a forței de muncă, în calitate de șomeri, este de 25% din minimul de subzistență pentru o persoană aptă  de muncă, adică de la 01 iulie 2018 - 460,25 UAH.

Ajutor pentru copiii mamelor singure.
Cuantumul prestației este diferența dintre 100% din minimul de subzistență pentru un copil cu vârsta corespunzătoare și venitul mediu lunar total pe familie pentru o persoană pentru ultimele șase luni care precedă luna în care a fost depusă cererea pentru asistență.

Ajutor copiilor cărora părinții refuză să le  plătească pensia alimentară
Pentru un copil sub 6 ani - diferența dintre salariul de 50% pentru un copil de vârstă corespunzătoare și venitul mediu lunar total al familiei pe persoană pentru ultimele șase luni înainte de cererea pentru asistență, dar nu poate fi mai mare de 779.50 UAH pentru copiii sub 6 ani și 972 UAH pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani.

Asistență lunară în numerar pentru cei care trăiesc cu o persoană cu dizabilități din grupa I sau II ca urmare a unei boli mintale

Indemnizația de îngrijire se calculează ca diferența dintre cele trei minime de subzistență pentru fiecare membru al familiei și venitul mediu lunar total al familiei pentru ultimele șase luni, dar nu poate fi mai mare decât minimul de subzistență pe persoană per lună, adică 1777 UAH.

Ajutor la naștere
Suma obținută la nașterea unui copil rămâne neschimbată, adică - 41 280 UAH.

Asistența socială de stat pentru copiii orfani și copiii lipsiți de îngrijirea părintească

Alocația se acordă în cuantum cu diferența dintre cele două minime de subzistență pentru un copil de vârstă corespunzătoare și cuantumul ajutorului pentru copii, pensii alimentare, burse și ajutoare de stat pentru luna precedentă.

Valoarea maximă a asistenței pentru copiii sub vârsta de 6 ani va fi de 3 118 UAH, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani – 3 888 UAH, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani – 3 682 UAH.

Ajutor pentru copiii sunt sub tutelă sau custodie

Valoarea asistenței este definită ca diferența dintre cele două valori minime de subzistență pentru un copil de vârstă corespunzătoare și mărimea pensiilor alocate, alimentației, burselor, asistenței de stat în ultimele 12 luni calendaristice și nu poate depăși suma de 3 118 UAH pentru copiii sub vârsta de 6 ani, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani – 3 888 UAH.

BucPress

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 407

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți