Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
10 august 2018

De la 15 august în regiunea Cernăuți va fi interzisă pescuirea racilor

De la 15 august în regiunea Cernăuți va fi interzisă pescuirea racilor

În perioada 15 august - 30 septembrie, în regiunea Cernăuți, va intra în vigoare interdicția privind capturarea racilor, conform ordinului Biroului Agenției de Stat pentru Pescuit din regiune – informează BucPress.

Scopul principal al interdicției este de a proteja artropodele în perioada înmulțirii.

Data și durata reproducerii racilor din aceleași rezervoare nu coincid de la an la an, deoarece depinde de tipul de rezervor, de condițiile meteorologice și de alți factori. În rezervoarele din Ucraina, împerecherea are loc de două ori pe an: în luna mai și între 20 august - 20 septembrie.

La expirarea interdicției, o persoană pe zi poate captura 30 de bucăți de raci în rezervoarele publice de apă și 50  în rezervoarele unde pescuitul este plătit. Pentru depășirea normei zilnice de capturare a racilor, răspunderea administrativă este prevăzută în partea a 4-a, art. 85, din Codul Ucrainei privind încălcările administrative (amendă de la 340 - 680 UAH). În plus, infractorul va trebui să plătească despăgubiri în valoare de 25.5 UAH pentru fiecare bucată de rac prins ilegal.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 1071

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate