Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
12 iulie 2019

Din 2020 în Ucraina vor crește salariile educatorilor, maiștrilor și profesorilor cu 20-70%

Din  2020  în Ucraina vor crește salariile educatorilor, maiștrilor și profesorilor cu 20-70%

Săptămâna aceasta, Guvernul Ucrainei a luat o serie de decizii de majorare a salariilor profesorilor cu 20-70% și corectarea dezechilibrelor în ceea ce privește anumite categorii de profesori. Acesta este următorul pas pentru Guvern de a asigura salarii decente pentru educatori. În ultimii trei ani, salariile cadrelor didactice au crescut cu 85%, iar acum guvernul și-a stabilit obiectivul de a ridica salariul minim pentru lucrătorii din domeniul educației până în 2023.

Începând cu anul viitor, va fi introdus un nou sistem de remunerare - salariul profesorilor va fi legat de minimul de subzistență și nu de grila tarifară, așa cum este în prezent. Învățătorii, tinerii profesori, maiștrii instituțiilor de învățământ profesional vor beneficia de introducerea noului sistem, deoarece astăzi primesc un salariu minim. În special:

- un educator, care primește 4 173 UAH (salariu + bonus pentru prestigiu), va avea un salariu de  peste 6 000 UAH anul viitor. Adică, salariul va crește cu mai mult de 50%;

- un profesor, care primește un salariu de 5 410 UAH (salariu + o suprataxă pentru prestigiu și verificarea caietelor), de la anul viitor va primi peste 7 000 UAH, cu 41% mai mult;

- un maistru de la instituțiile de învățământ profesional are un salariu de 4 540 UAH (salariu + indemnizații), de la anul viitor va primi 7 700 UAH, cu 70% mai mult.

Ca urmare a introducerii unui nou sistem de remunerație, vor crește și salariile profesorilor cu experiență.

„Oferim un nou sistem de remunerare pentru profesori. Din ianuarie 2020, profesorii vor primi creșteri salariale de la 20 la 70%. Se va pune un accent deosebit pe sprijinul tinerilor profesori. Va fi corect și demn”, a firmat Volodymyr Groisman, prim-ministrul Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Ultimile știri Economie
Distribuie:
Vizualizări: 749

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate