Știri Economie
Redactor: Leonid Parpauț
12 iulie 2018

Din cauza protestelor la o întreprindere de producere a clorului, oraşul Cernăuţi riscă să rămână fără apă potabilă

Din cauza protestelor la o întreprindere de producere a clorului, oraşul Cernăuţi riscă să rămână fără apă potabilă

Întrepridnerea cernăuţeană "Chernivţivodokanal" are cantităţi minime de clor pentru dezinfecția apei, doar pentru 2 săptămâni.

La începutul săptămânii curente uzina chimică  „Dniproazot“  din orăşelul Kamenske, regiunea Dinpropetrivsk, şi-a suspendat temporar activitatea de producţie a clorului. În legătură cu acţiunile de protest de la respectiva întreprindere, majoritatea oraşelor din Ucraina riscă să rămână fără apă potabilă din lipsa dioxidului de clor utilizat în dezinfecţia apei potabile. Întreprinderile specializate pentru tratarea şi dezinfectarea apei au cantităţi minime de clor,  doar  pentru o săptămână sau 20 de zile, informează serviciul de presă al întreprinderii comunale de  asigurare centralizată cu apă a oraşului Cernăuţi.

O companie din Ucraina ar putea să organizeze transportarea clorului lichid în cisterne speciale sau containere, dar permisele de înregistrare și alte proceduri durează mai mult de un an. Totodată, Ucraina nu dispune de necesarul unor astfel de containere specializate. Potrivti specialiştilor, livrările de clor în cisterne speciale din Europa (România) sunt problematice. Rezervoarele europene ori cisternele speciale trebuie să fie certificate pe teritoriul Ucrainei. În cele mai mari oraşe din ţară -  Kiev,  Harkiv, Krâvâi Rig, Mariupol, clorul lichid este transportat în cisterne speciale.  

După două săptămâni se termină rezervele de clor pentru dezinfecţia apei la întreprinderea comunală din Cernăuţi. Oraşul riscă să rămână fără apă potabilă.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 456

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate