Știri Economie
12 octombrie 2017

Doi înalţi responsabili din Ministerul Apărării al Ucrainei, reţinuţi sub suspiciuni de corupţie

Doi înalţi responsabili din Ministerul Apărării al Ucrainei, reţinuţi sub suspiciuni de corupţie

Doi înalţi responsabili din Ministerul Apărării al Ucrainei, reţinuţi sub suspiciuni de corupţie – transmite StiripeSurse cu referire la Reuters

Autorităţile anticorupţie din Ucraina i-au reţinut pe un adjunct al ministrului apărării şi pe principalul responsabil cu achiziţiile din Ministerul Apărării pentru o presupusă fraudă de 150 milioane de hrivne (5,7 milioane de dolari), au anunţat miercuri surse oficiale citate de Reuters.

Responsabilii reţinuţi, ale căror nume încă nu au fost dezvăluite oficial, sunt suspectaţi că în 2016 au profitat de pe urma avizării unor contracte prin care ministerul a cumpărat combustibil la suprapreţ. "Clientul şi furnizorul au convenit o serie de clauze adiţionale în baza cărora preţul unitar a fost majorat în mod nejustificat în medie cu 16%", se arată într-o postare pe Facebook a procurorului special anticorupţie al Ucrainei.

 Ministerul Apărării a confirmat într-un comunicat că se desfăşoară o anchetă împotriva unuia dintre miniştrii adjuncţi, fără a da alte detalii, conform Agerpres. Cazul este investigat de Biroul naţional anticorupţie al Ucrainei (NABU), creat în 2014 în cadrul reformelor la care s-a angajat Kievul de a elimina corupţia şi moderniza economia ţării în schimbul asistenţei internaţionale. Totuşi, faptul că niciun legislator sau înalt responsabil ucrainean acuzat de corupţie nu a fost adus în faţa justiţiei a fost văzut de susţinătorii Ucrainei ca un semnal că autorităţile nu sunt hotărâte să combată acest flagel, notează Reuters.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 242

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate