Știri Economie
Redactor: Georgeta Marina
27 iunie 2018

Experții UE și autoritățile ucrainene discută la Ujgorod despre modalitățile de salvare a minei de sare din Slatina

Experții UE și autoritățile ucrainene discută la Ujgorod despre modalitățile de salvare a minei de sare din Slatina

Slatina este o localitate din regiunea Transcarpatia cu o mină de sare de cea mai înaltă calitate. Localnicii susțin că în vremea Imperiului Roman din această mină se extrăgea sare, însă din anul 1778 a început extragerea ei în cantități mari.

Din păcate, în mină au avut loc o serie surpări, iar teritoriul din jur este avariat. În momentul de față apare o mică șansă de a salva mina și localitatea.  La 27 iunie la Ujgorod are loc o întâlnire de lucru care are ca scop sa dezbată  primii pași ai strategiei de prevenire a calamităților naturale și riscului de noi surpări la mina din Slatina.  Modelul va fi format la baza salinei din Slatina prin atragerea  investitorilor și a proiectelor europene – informează BucPress.

Scopul principal al proiectului este analiza minei de sare din Slatina unde s-au format carsturi în mai multe locuri. În același timp, este importantă aplicarea unui sistem modern de gestionare a riscurilor calamităților naturale în toata regiunea Transcarpatia.

Reprezentanții  Comisiei Europene împreună cu specialiștii în domeniu au vizitat regiunea în 2016 și au ajuns la concluzia că exista riscul unor noi inundații și formarea carsturilor. Ei au recomandat  să fie consolidat managementul riscului în regiune.

Potrivit reprezentantului Directoratului General al Comisiei Europene Edmunds Akitis, problema este destul de complexă și necesită o rezolvare urgentă. Este vorba despre consecințele ecologice, sociale și economice apărute în urma situației de urgență din ultimii ani.

Georgeta MARINA pentru Agenția BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 1051

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate