Știri Economie
Redactor: Mariana Struț
26 decembrie 2018

În 2019 în Ucraina ar putea avea loc o criză pe piața muncii

În 2019 în Ucraina ar putea avea loc o criză pe piața muncii

În 2019 în Ucraina poate începe o criză serioasă pe piaţa muncii. Migraţia activă a tinerilor specialiști, a cadrelor tinere, îmbătrânirea angajaților le va impune patronilor cerinţa de a reduce ziua de muncă.

Unele întreprinderi au şi început realizarea programelor de reducere a zilei de muncă. Angajatorii trec la săptămâna de muncă, compusă din 4 zile. În felul acesta sunt reduse cheltuielile  pentru salarii, iar încărcătura pentru fiecare lucrător devine cu mult mai mare. Cu alte cuvinte muncesc mai mult şi primesc mai puţin. Lucrul ce-l îndeplineau în 5 zile sunt nevoiţi să-l facă în 4, în caz contrar întreprinderea suferă pierderi.

În Ucraina există pericolul unei crize demografice din cauza lipsei tinerilor specialişti de o înaltă calificare, susține economistul Oleksandr Bilous. Generaţia  mai în vârstă, care continuă să muncească, nu rezistă cerinţelor, ritmului vremii. Experţii susţin că această criză va deveni şi mai acută dacă tinerilor specialişti nu li se vor propune condiţii normale de muncă  la ei acasă. Cum poate fi ţara bogată cu oameni atât de săraci, se întreabă experții.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Distribuie:
Vizualizări: 262

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate