Știri Economie
21 septembrie 2018

În regiunea Cernăuți nu există suficient grâu pentru asigurarea securității alimentare

În regiunea Cernăuți nu există suficient grâu pentru asigurarea securității alimentare

Administrația Regională de Stat Cernăuți solicită Ministerului Politicii Agrare să trimită în regiune 9 mii de tone de cereale alimentare, astfel încât să nu existe lipsă de pâine.

Administrația Regională de Stat a trimis două scrisori către SA „Fondul Agrar” și Ministerul politicii agrare privind transferul în regiune a 2 mii tone de făină de cea mai înaltă și prima clasă, iar din luna noiembrie a acestui an - 7 mii tone de boabe de gradul II și de gradul III de calitate alimentară. Acest lucru va oferi întreprinderilor panificației materii prime pentru funcționarea stabilă a acestora, potrivit Administrației de Stat Regionale Cernăuți.

Pentru a asigura nevoile regionale ale populației din regiune, sunt necesare anual 64 mii tone de cereale alimentare. Cu toate acestea, în prezent, subiecții din economia regiunii sunt de 48-50 mii tone de cereale, iar randamentul grâului de toamnă a scăzut cu 8 cenți pe hectar față de anul trecut.

„Lipsa recoltei a apărut ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile în perioada de colectare (iunie-iulie 2018), în special a ploilor lungi, din cauza cărora fermierii nu au putut colecta recoltele de cereale. Ploile au spălat glutenul și avem, respectiv, grade inferioare de cereale, comparativ cu anul trecut. Deci avem o cantitate insuficientă de cereale alimentare în zonă”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Bogdan Boichuk, director adjunct al Departamentului de Dezvoltare Agricolă al Administrației Regionale de Stat.

BucPress

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 402

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate