Știri Economie
22 ianuarie 2018

În regiunea Transcarpatia a fost descoperit un important zăcământ de aur

În regiunea Transcarpatia a fost descoperit un important zăcământ de aur

În Ucraina a fost descoperit un important zăcământ de aur – potrivit Serviciului de Geologie și Resurse Minerale din Ucraina, care precizează că cercetările în acest sens au avut loc pe teritoriul raionului Rahiv, regiunea Transcarpatia.

Potrivit agenției Rador, studiile arată că este vorba despre 2,4 tone de aur. În vara anului trecut, o altă mină de aur din Transcarpatia, considerată atunci singura de pe teritoriul Ucrainei, a fost concesionată unei companii americane, Avellana Gold.

Localizată în satul Mujievo, la 15 kilometri de granița cu Ungaria, mina urmează să beneficieze de o investiţie americană de 100 de milioane de dolari. Acest zăcământ, care ar conţine 50 de tone de aur, mai are un milion de tone plumb și zinc, iar experţii susţin că valoarea resurselor s-ar ridica la 3,8 miliarde de dolari, notează Rador.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 380

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate