Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
27 decembrie 2018

În Transcarpatia s-a înregistrat un nou focar de pestă porcină

În Transcarpatia s-a înregistrat un nou focar de pestă porcină

În perioada 20 - 26 decembrie, pe teritoriul regiunii  s-au înregistrat două cazuri de pestă porcină africană.

Medicii  veterinari au înregistrat noi  cazuri  de boli periculoase virale la animale - pesta porcină africană (PPA)*, în regiunile Transcarpatia și Jitomir.

Acest lucru a fost anunțat de serviciul de presă al Serviciului de Stat pentru Securitate Alimentară și Protecția Consumatorilor miercuri, 26 decembrie.

Potrivit informațiilor survenite de la aceste depaartamente din  20 până la 26 decembrie  pe teritoriul celor două regiuni  au fost depăistate  2 cazuri de pestă porcină africană. Diagnosticul PPA  este confirmat prin teste de laborator.

În focarul depistat  se iau măsuri pentru a localiza și a preveni proliferarea agentului  PPA..

După cum s-a anunțat anterior  în pronosticul făcut de  Serviciul de  stat pentru  securitate alimentară  și protecția consumatorilor  în ianuarie 2017  tendința de  răspândire a pestei porcine  va  continua. Până în 2020 Ucraina va pierde mai mult de 1,2 milioane de porci, sau 4 miliarde de grivne , iar cheltuielile  indirecte vor spori  cu 5-7,5 miliarde grivne.

În 2017, în Ucraina, au fost înregistrate 163 cazuri de îmbolnăviri cu PPA. Potrivit Derzhprodspozhyvsluzhba, numărul de cazuri de pestă porcină africană în Ucraina în 2018 s-a redus  cu 13% comparativ cu anul 2017 - până la 142.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

*Referințe:

Pesta  porcină  africană (boala lui Montgomery) este o boală contagioasă virală a porcilor domestici și celor sălbatici(mistreți) Pentru oameni acest  virus PPA nu prezintă  nici un  pericol. Boala este transmisă prin contactul direct al animalelor bolnave cu cele  sănătoase, prin produse din  carne de porc, căpușe și pe cale mecanică (mijloace de transport,  transportarea  oamenilor și a animalelor). Nu există vaccinuri. Aproape toate animalele sunt sacrificate sau pier. Virusul este distrus numai la temperaturi mari.

Distribuie:
Vizualizări: 206

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate