Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
26 ianuarie 2018

În Ucraina călătoriile cu trenul se scumpesc cu 20%

În Ucraina călătoriile cu trenul se scumpesc cu 20%

În acest an compania feroviară ucraineană „Ukrzaliznytsia” va crește costul biletelor pentru pasageri cu 20%, creșterea prețurilor va avea loc în două etape – informează Agenția BucPress.

Creșterea prețurilor la biletele de transport feroviar este planificată să fie efectuată în acest an, a anunțat șeful-adjunct al companiei „Ukrzaliznytsya” Yevgeny Kravtsov într-un interviu acordat portalului ucrainean de știri 112.ua.

Potrivit lui Kravtsov, tariful nu a fost majorat de mai mulți ani, iar conducerea monopolului feroviar consideră că în acest an este necesar să se facă un astfel de pas. În planul financiar al „Ukrzaliznytsia” există deja o creștere a tarifelor care va fi aplicată în două etape – o creștere cu câte 10% de fiecare dată.

De asemenea, șeful-adjunct a remarcat faptul că subvenționarea încrucișată a transportului de călători neprofitabil în detrimentul mărfurilor profitabile, precum și a întregii companii „Ukrzaliznytsia”, este în general subvenționată prin depreciere. Ca urmare, nu este posibilă reinvestirea fondurilor pe care le poate face monopolistul.

Anterior, portalul juridic  „Rakurs”  raporta despre două modificări pe care „Ukrzaliznytsya” le-a introdus în acest an. În special, băncile internaționale au început să accepte cardurile bancare pentru plată și, de asemenea, au introdus posibilitatea achiziționării on-line a biletelor de călătorie cu transferuri.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 407

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate