Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
04 mai 2018

Încheierea Acordului de comerț liber cu Turcia este în plină desfășurare

Încheierea Acordului de comerț liber cu Turcia este în plină desfășurare

Între Ucraina și Turcia, negocierile privind încheierea Acordului de comerț liber sunt în curs de desfășurare, potrivit ministrului adjunct al Dezvoltării Economice și Comerțului, reprezentantul comercial al Ucrainei, Natalia Mikolskaya.

„Înainte ne așteaptă încă vreo 10 runde de discuții asupra încheierii Acordului de comerț liber între Ucraina și Turcia”, a scris ministrul adjunct pe Facebook.

În opinia lui Mikolskaya, acordul este important pentru afacerea ucraineană, deoarece economia turcă este strâns legată de cooperarea cu mai multe țări din Orientul Mijlociu. Aceasta este a 18 țară din lume, care din punct de vedere economic se dezvoltă destul de rapid în termeni absoluți.

„Bunurile ucrainene ar trebui să intre pe piața turcă, piața turcă este în centrul atenției, iar conform strategiei de export a Ucrainei este mai rapidă și mai ușoară, așa că avem o mulțime de lucru pentru aceste două zile”, a adăugat Natalia Mykolska.

De asemenea, ministrul adjunct a menționat că Turcia și Ucraina sunt părți la Convenția Pan-Euro-Med, ceea ce reprezintă o oportunitate suplimentară de a coopera mai strâns și de a crește exporturile ucrainene în această țară.

Vă   reamintim că exportul de bunuri în Turcia în primele două luni din 2018 s-a ridicat la 484,6 milioane de dolari, cu 65,9 milioane dolari mai mult decât în 2017.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 379

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate