Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
07 decembrie 2018

Întreprinzătorii din regiunea Cernăuți sunt sfătuiți să limiteze utilizarea pungilor din polietilenă

Întreprinzătorii din regiunea Cernăuți sunt sfătuiți să limiteze utilizarea pungilor din polietilenă

Cernăuțenilor li se cere să înlocuiască treptat pungile de plastic cu cele din bio-polimer sau  hârtie. Despre acest lucru a anunțat Departamentul de Economie al consiliului local Cernăuți, care reamintește companiilor implicate în en-gros de afaceri, de vânzare cu amănuntul și industria nealimentară, decizia consiliului orășenesc din data 26.05.2016r. № 244 „Cu privire la petiția electronică Nikolaeva I.V. interzicerea / restricționarea utilizării pungilor de plastic în magazine și punctele de vânzare cu amănuntul“, potrivit căreia instituția a recomandat limitarea vânzărilor comerciale de pungi de plastic pentru a oferi clienților pungi alternative de polimer organice sau pungi fabricate din materiale reciclate, pachete de unică folosință etc.

Principalul pericol al utilizării pungilor de polietilenă este complexitatea eliminării acestora, deoarece polietilena este obținută din petrol - nu este o sursă naturală regenerabilă.

În sol, se descompune cel puțin timp de 200 de ani, iar în timpul arderii eliberează substanțe toxice periculoase care se acumulează în mediu și în organismele vii. Cantități excesive de tară din polietilenă în viața de zi cu zi, lipsa unor metode perfecte pentru îndepărtarea ei din masa de gunoi și utilizarea acesteia duc la poluarea mediului.

Astăzi există o alternativă reală la utilizarea pungilor de polietilenă de unică folosință - pungi bio-polimer sau de hârtie, pungi multiple etc. În practica mondială există un număr mare de diferite exemple de restricții privind utilizarea pungilor de plastic, care, în general, promovează înlocuirea treptată a acestor materiale de ambalare în condiții de siguranță pentru mediu.

În consecință, problema utilizării și eliminării pachetelor de unică folosință produse în întregime sau parțial de polimeri este relevantă pentru societate și necesită o reglementare legală pentru a menține o situație ecologică satisfăcătoare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 227

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate