Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
04 decembrie 2018

Kievul ar putea fi interzice importul de automobile din Rusia

Kievul ar putea fi interzice importul de automobile din Rusia

Organele centrale ale puterii executive examinează propunerea unor deputați (în special din Transcarpatia) cu privire la interzicerea importurilor  de automobile din Rusia.

Acest lucru a fost anunțat luni, 3 decembrie, de către deputatul  Poporului Ucrainei, Robert Gorvat pe rețeaua socială Facebook.

Potrivit lui Robert Gorvat, împreună cu  Vasyl Petyovka și Valery Lunchenko, a fost obținut  răspuns din partea Guvernului care  se referă la  interzicerea importului de vehicule originare din Federația Rusă pe teritoriul vamal al Ucrainei.

„Ministerul Dezvoltării Economice a elaborat un  proiect de dispoziții guvernamentale, în  care s-a propus să se extindă până în  31 decembrie 2019 Decretul Cabinetului de Miniștri №1146 Cu privire la taxele de import pentru mărfurile fabricate în  Federația Rusă și №1147  Cu privire la interzicerea importului în Ucraina de produse originare din Federația Rusă”. Astfel, conform propunerii noastre, sancțiunile vor fi prelungite pentru încă un an, a comunicat  deputatul Gorvat, citat de corespondentul BucPress Elvira Chilaru.

Robert Gorvat a amintit despre  inițiativa cu privire la interzicerea importurilor de autoturisme originare din Federația Rusă.

„În plus, sunt convins: Cabinetul de Miniștri va sprijini inițiativa noastră  și în viitorul apropiat va interzice importul de vehicule originare din Federația Rusă. În prezent, autoritățile executive centrale dezbat  această problemă”, a spus parlamentarul.

Anterior  deputații Robert Gorvat, Valery Lunchchenko și Vasyl Petovka au cerut Cabinetului de Miniștri  să interzică importurile de vehicule din Rusia. Este vorba despre interzicerea intrării  vehiculelor în Ucraina, pozițiile 8701, 8702, 8703, 8704, 8705, 8709, 8711 în conformitate cu Tarifele  Vamale ale Ucrainei. Ele  includ autoturisme și camioane, autovehicule pentru transportul a 10  persoane și mai-mult , automobile cu remorci, tractoare, echipamente pentru construcții (macarale, mașini pentru pompieri, autobetoniere, mașini de lustruit și altele).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 253

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate