Știri Economie
29 iunie 2018

Liderii UE au convenit să prelungească sancțiunile împotriva Rusiei

Liderii UE au convenit să prelungească sancțiunile împotriva Rusiei

Șefii țărilor UE la summitul de la Bruxelles au decis să prelungească sancțiunile împotriva Rusiei pentru încă șase luni, informează Reuters citând o sursă diplomatică.

„A fost o discuție foarte scurtă despre Rusia, Ucraina și Acordurile de la Minsk, care au dus la o decizie politică de a prelungi sancțiunile pentru încă 6 luni”, a spus sursa, citată de Pagina de Rusia.

Potrivit diplomatului, cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron i-au informat pe liderii țărilor UE cu privire la punerea în aplicare a Acordului de la Minsk, de care este legat regimul de sancțiuni comunitare împotriva Rusiei. „S-a spus că nu există schimbări, deci sancțiunile sunt prelungite, regimul sancțiunilor rămâne neschimbat”, a adăugat diplomatul.

După adoptarea deciziei politice a summitului UE, ar trebui să înceapă procedura oficială de prelungire a măsurilor restrictive, a remarcat el. „În următoarele zile sau săptămâni, va fi emisă o decizie oficială a Consiliului UE, care va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE și va intra în vigoare”, a explicat diplomatul.

Politica de sancțiuni a UE față de Rusia vizează trei zone: restricții de viză împotriva cetățenilor ruși, sancțiuni economice împotriva unui număr de companii din sectoarele petrolier, de apărare și finanțe, precum și măsuri restrictive împotriva Crimeei. Toate aceste sanctiuni au fot impuse în cursul anului 2014. Acțiunea primelor două blocuri de sancțiuni este prelungită la fiecare șase luni, iar măsurile împotriva Crimeei – o dată pe an.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 634

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate