Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
28 septembrie 2018

Livrarea pensiilor la domiciliu pusă sub semnul întrebării de Serviciul poștal de stat al Ucrainei

Livrarea pensiilor la domiciliu pusă sub semnul întrebării de Serviciul poștal de stat al Ucrainei

Serviciul poștal de stat al Ucrainei „Ukrposhta” amenință că va opri livrarea pensiilor, deoarece tariful pentru acest serviciu nu a fost revizuit din anul 2004, potrivit declarațiilor oferite în cadrul emisiunii „Radio NV” de directorul general, Igor Smelyansky – informează Agenția BucPress.

„Eu sunt pentru faptul că fiecare serviciu trebuie să fie plătit. Când cineva este slab plătit, începe un fel de joc: cineva plătește pe cineva ... se dau rapoarte netransparente, apar tot felul de „trucuri”, a afirmat directorul.

Smelyansky a menționat că în anul 2016 salariul minim a fost de aproximativ 1.500 UAH, iar majoritatea corespondenților poștali ai „Ukrposhtei” au primit un astfel de salariu, deservind o medie de 143 de pensionari.

„Acum avem salariul de 3.723 UAH, iar de la 1 ianuarie 4.173 UAH. Numărul de pensionari pe care îi deservim a scăzut la 120 de persoane... Asta este, în cazul în care numărul este în scădere și costurile cresc, atunci acest echilibru nu mai este redus”, a explicat directorul.       

Tariful  pentru livrarea pensiilor, conform lui Smelyansky, nu a fost revizuit din 2004.

„Este o matematică foarte simplă: cineva trebuie să închidă acest echilibru ... pur și simplu nu suntem capabili. Asta înseamnă  costuri semnificative - 1 miliard de UAH, iar veniturile noastre sunt în total de 5,5 miliarde UAH”.

Anterior, conform rezultatelor din prima jumătate a anului 2018 s-a fost raportat faptul că „Ukrposhta” a suferit pierderi nete de 536.7 milioane UAH, cu 48,4% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut (359.8 milioane UAH).

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 314

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate