Știri Economie
Redactor: Svetlana Pantea
09 mai 2018

Majorări de tarife la Cernăuți: cât va costa un metru cub de apă?

Majorări de tarife la Cernăuți: cât va costa un metru cub de apă?

Întreprinderea comunală din Cernăuţi intenţionează să aplice unele modificări în ceea ce priveşte actualul tarif privind alimentarea cu apă  a oraşului, se spune în mesajul publicat pe site-ul întreprinderii.

Potrivit calculelor prezentate, pentru companiile de alimentare cu apă şi canalizare care cumpără apă de la Comisia Naţională privind reglementarea de stat în domeniul energiei şi serviciilor comunale licenţiată, tarifele pot creşte cu 12,54%,  preţul pentru un metru cub de apă fiind de 3,81 grivne. Pentru ceilalţi consumatori, care se alimentează cu apă în mod centralizat, tariful va creşte cu 19,3 la sută şi va constitui 10,31 grivne pentru un metru cub de apă. De asemenea, potrivit informaţiei,  vor fi majorate şi preţurile la serviciile de drenaj centralizat, acestea crescând cu 13,46 la sută şi vor constitui 5,36 grivne pe metru cub. 

Motivul privind modificarea tarifelor este creşterea costului privind plata muncii, creşterea cheltuililor pentru energia electrică şi altele.

Potrivit declaraţiei întreprinderii, modificarea tarifelor este o măsură necesară pentru buna funcţionare a activităţii, inclusiv efectuarea plăţilor pentru energia electrică, achitarea taxelor şi acordarea unor servicii de calitate consumatorilor, precum şi asigurarea lor cu apă potabilă.

BucPress

 

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 684

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate