Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
10 noiembrie 2017

Medicilor cernăuţeni le este interzisă comercializarea medicamentelor

Medicilor cernăuţeni le este interzisă  comercializarea medicamentelor

Pentru a preveni riscurile de corupție, personalului medical al instituțiilor medicale comunale din regiunea Cernăuți le este interzisă comercializarea medicamentelor, a produselor medicale, inclusiv a medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală, pe formularele care conțin informații de publicitate indicate de producătorii medicamentelor (mărci comerciale) în timpul activităților lor profesionale,  potrivit serviciului de presă al Consiliului municipal Cernăuți, citat de Radio Cernăuţi.

Doctorilor le este de asemenea interzis ca să  obțină de la reprezentanții entităților comerciale care fabrică sau vând produse medicale și dispozitive medicale, produse medicale, produse medicale destinate activităților profesionale, cu excepția cazurilor legate de efectuarea în conformitate cu contractele de cercetare clinică a medicamentelor sau cu testele clinice ale produselor medicale.

Se recomandă să se țină seama de faptul că posibila formă de furnizare a informațiilor ale reprezentanților companiilor farmaceutice despre medicamente în instituțiile sanitare ale proprietății municipale este doar participarea la conferințe clinice și cursuri intermitente.

Medicii sunt sfătuiți să folosească Registrul de Stat al Medicamentelor în activitățile lor profesionale, care conține informații despre medicamentele autorizate pentru utilizarea lor în Ucraina, ghiduri clinice moderne bazate pe dovezi, protocoale și recomandări.

Răspunderea personală pentru încălcarea cerințelor acestei interdicții este suportată de către medicul șef al instituției medicale în cauză, care este obligat să facă cunoscute aceste informații personalului instituției medicale.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 420

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate