Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
07 decembrie 2018

Mii de cernăuțeni debitori ai pensiei alimentare nu au putut să vâneze în anul 2018

Mii  de cernăuțeni debitori ai pensiei alimentare nu au putut să vâneze în anul 2018

În  anul 2018, peste 1.700 de cernăuțeni nu au avut voie să vâneze sau să utilizeze arme. deoarece nu au plătit pensia alimentară, mai exact, 1.785 de cernăuțeni au fost privați temporar de aceste drepturi, potrivit Oficiului Serviciului Judiciar al Departamentului Teritorial Principal de Justiție din Cernăuți.  Debitorii nu au plătit pensia alimentară mai mult de șase luni. În general, în Registrul unificat al debitorilor sunt peste două mii de cernăuțeni.

În conformitate cu prevederile Legii 7277 cu privire la creșterea răspunderii debitorilor pensiei alimentare, a cărei datorii depășește 6 luni, care a intrat în vigoare la 6 februarie 2018, sancțiunile  se aplică părinților care nu își îndeplinesc datoria față de copii.

Printre restricții se numără și interzicerea temporară a folosirii armelor și a vânării, deplasarea în străinătate și conducerea vehiculelor.

În cadrul celui de-al doilea set de legi pentru întărirea răspunderii de neplată a pensiei de întreținere, care a intrat în vigoare în august 2018, proprietatea debitorilor este confiscată automat, notarii și registrele de stat verificând datele din Registrul unificat al debitorilor.

Reamintim că există, de asemenea, penalități de 20% până la 50% din suma datoriei pentru cei care nu plătesc bani copiilor mai mult de un an.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 184

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate