Știri Economie
Redactor: Marin Gherman
24 septembrie 2018

Misiunea EUBAM va continua să sprijine extinderea controlului comun la frontiera moldo-ucraineană

Misiunea EUBAM va continua să sprijine extinderea controlului comun la frontiera moldo-ucraineană

Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova şi Ucraina, EUBAM, va continua să sprijine extinderea controlului comun la frontiera moldo-ucraineană.

Serviciul Vamal informează că următorul post la care ar putea fi aplicat controlul comun este cel de la Tudora, care dispune de infrastructura necesară și de spații pentru găzduirea reprezentanților ucraineni, notează Radio Chișinău.

Șefului Misiunii EUBAM, Slawomir Pichor, s-a întâlnit cu directorul Serviciului Vamal de la Chișinău, Vitalie Vrabie și a discutat despre perspectivele de aplicare mecanismului de cooperare transfrontalieră, menit să reducă timpul de traversare a frontierei şi să diminueze eventualele fraude sau incidente de integritate.

Potrivit Acordului interguvernamental între Republica Moldova și Ucraina, semnat la 6 octombrie 2017, controlul comun urmează a fi aplicat la toate punctele de trecere de la frontiera comună.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 334

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate