Știri Economie
26 decembrie 2018

Noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava din martie 2019

Noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava din martie 2019

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că din luna martie vor fi noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava.

El a spus că Aeroportul Suceava are în momentul de față șapte destinații externe și una internă. „Din martie vor fi noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava”, a spus Flutur care a menționat că încă nu poate face publice noile destinații, informează News Bucovina.

El a mai spus că s-a semnat ordinul de începerea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava la care proiectarea durează 3 luni, iar execuția un an și și-a exprimat încrederea că lucrările vor fi finalizate mai repede.

Flutur a menționat că la data de 14 decembrie pe Aeroportul Suceava fuseseră procesați 338.000 de pasageri și se așteaptă ca până la finalul anului numărul de fie de  350.000 de pasageri, fiind o creștere de 33 la sută față de anul trecut și de șapte ori față de 2016.

„Dinamica pe Aeroport a fost consistentă și noi trebuie să răspundem așteptărilor”, a spus Flutur care a precizat că noul terminal va avea o capacitate de 570.000 de pasageri anual, cu 340 de pasageri procesați pe oră.

El a mai declarat că a discutat la Alba Iulia cu comisarul european Corina Crețu pentru a găsi o soluție  să se deconteze împrumutul făcut de CJ Suceava pentru acest terminal așa cum s-au decontat pentru drumuri sau pentru spitale, adaugă News Bucovina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 514

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate